KOLEJ UNIVERSITI GEOMATIKA - GEOMATIKA COLLEGE UNIVERSITY

KOLEJ UNIVERSITI GEOMATIKA - GEOMATIKA COLLEGE UNIVERSITY, KUALA LUMPUR

* Golongan darah O
Untuk golongan ini harus memperbanyakkan makanan tinggi protein dan mengurangi karbohidrat kerana golongan darah O ini biasanya memiliki masalah untuk penyakit kencing manis, masalah usus, pencernaan, peredaran darah kurang baik, kadar kolesterol tinggi, penyakit jantung, kanser dan penyumbatan arteri.

* Diet untuk golongan darah A
Untuk orang yang memiliki golongan darah A biasanya memiliki masalah cepat marah, penyakit jantung, kanser dan obesiti, oleh kerana itu makanan untuk orang yang memiliki golongan darah A harus memperbanyakkan makanan berkarbohidrat tinggi dan mengurangi lemak.

* Diet untuk golongan darah B
Golongan darah B biasanya memiliki masalah kesihatan yang berhubungan dengan kerosakan sistem saraf, insomnia, sakit kepala, penyakit hati, masalah haid, sakit tulang belakang, obesiti dan jantung oleh kerana itu penderita golongan darah B harus diet susu dan menghindari makanan yang berbahan dasar itik, ayam dan daging-dagingan yang lain.

* Untuk golongan darah AB
Biasanya memiliki masalah kesihatan dalam saluran darah, obesiti, kanser, insomnia, sakit sendi dan tulang oleh kerana itu disarankan banyak memperbanyakkan ikan sardin, tuna, susu kambing, putih telur. Hindari makanan seperti daging sapi, ayam, itik dan daging-dagingan, ais krim, kacang hitam, jagung dan minuman beralkohol.

Views: 167

Comment

You need to be a member of KOLEJ UNIVERSITI GEOMATIKA - GEOMATIKA COLLEGE UNIVERSITY to add comments!

Join KOLEJ UNIVERSITI GEOMATIKA - GEOMATIKA COLLEGE UNIVERSITY

© 2014   Created by indahsari.   Powered by

Report an Issue  |  Terms of Service